Vårstäda huset inför sommaren

Sommaren är på ingång och det som göms i snö kommer upp i tö, såväl inomhus som utomhus. Man inser att man har levt i en värld damm då man plötsligt ser det cirkulera omkring i luften när solen lyser på. Och sen är fönstren smutsiga likaså – men sen när? Det kan vara viktigt att inte bara få det vårstädat i lägenheten men även att putsa alla fönster för att det ska bli hemtrevligt igen.

Det kan vara knepigt och jobbigt att putsa fönster, beställ fönsterputs i Stockholm så kommer proffsen göra jobbet åt dig. När du anlitar professionell fönsterputs kan du vara säker på att jobbet inte endast utförs noggrant utan att det även på rätt sätt. Du slipper dessutom själv hålla på med allt stök och slit som fönsterputs innebär. Istället kan du luta dig tillbaka eller ta tag i de andra sysslorna som behöver göras i ditt hem.

Saker man kan tänka på när man putsar fönster

Vad är det som hjälper när man vill göra rent smutsiga fönster? Det finns olika medel och material man kan använda, beroende på hur smutsigt ens fönster är. Däremot finns det några saker man kan tänka på:

  • Material – Det är viktigt att tänka på att använda material som inte gör repor i fönstrena eller bidrar till ytterligare ett lager smuts. Ska du putsa fönstren själv är det en god idé att investera i en bra (skrapa?), samt exempelvis mikrofiberdukar och en stadig hink.
  • Medel – Välj miljömärkta fönstertvättmedel som inte sliter på fönstren och efterlämnar ränder. 
  • Eko – Det är möjligt att blanda ihop fönstertvättmedel själv med några droppar miljömärkt diskmedel, någon deciliter ättiksprit och vatten. Fönstren blir kristallklart blanka!

När borde man putsa fönster?

En bra grej att tänka på oavsett om du putsar fönster själv eller anlitar ett proffs så är det att vänta tills vårstädningen är klar utomhus. Annars medföljer risken att damm och smuts förstör putsningen direkt när gatorna runt huset blir sopade. Du slipper då dyra kostnader för att behöva anlita fönsterputs flera gånger på kort tid och att sedan överstiga kostnaderna som räknas in i RUT-bidraget.