Slipp UC och låna till renoveringen

UC kan sätta käppar i hjulen för dig eftersom för många UC-förfrågningar syns hos samtliga banker och låneinstitut, och ger dig därmed sämre kreditvärdighet när du ansöker om ett lån. Men du vet väl att du kan vända dig till aktörer som beviljar kontokredit utan UC? Och när du behöver extra pengar har du säkerligen ingen lust till att en UC sätter käppar i hjulen.

Det kan finnas många tillfällen som uppkommer under ens liv när du behöver lite mer pengar på fickan. Vid renoveringar till exempel, något av det vanligaste som folk lånar till. Här kan en kontokredit utan UC ge många nya möjligheter till ett förbättrat husvärde när du trodde att du inte hade budget för det.

Bättre kreditvärdighet – bättre chanser till lån

Alla över 18 år har en kreditvärdighet som påverkas av deras ekonomi. Har du till exempel skulder hos Kronofogden eller massor av smålån så är din kreditvärdighet i regel sämre. Då minskar chanserna att få ett lån eller en kontokredit. Har du däremot en bra inkomst och inte en massa skulder då höjs kontokrediten och dina chanser att få lån ökar. Dock kan en UC dra ner kreditvärdigheten även om du faktiskt inte har så många lån. Bara att du ansöker hos banker som använder UC gör att din trovärdighet faller eftersom de då tror att du är i stort behov av lån och inte kan betala tillbaka. Resultatet kan bli en sämre ränta eller mindre pengar än de du ansökt om att låna.

Fördelar med kontokredit vid oväntade utgifter

Den som spar han har, heter det, men det är inte alltid vi har råd att lägga undan en massa pengar varje månad. Eller så har du varit tvungen att ta av dina sparpengar till något annat angeläget. Tänk då när du helt plötsligt måste renovera köket eller badrummet! Då kan en kontokredit vara bra att ha! En kontokredit har flera fördelar:

  • Du betalar bara tillbaka den summa du lånat
  • Du använder så mycket som du behöver
  • Du betalar endast ränta på summan du lånat

Ta vara på dessa tips!

Att ta ett lån kan vara enda utvägen när du behöver något. Dock ska du inte ta ett lån utan att tänka dig för eller att undvika att jämföra olika långivare oavsett om det rör sig om ett lån eller en kontokredit. Kolla alltid upp vilket räntespann det rör sig om, vilka villkoren är och om du faktiskt har råd att låna. Ett lån ska betalas tillbaka och det ganska snart även om det rör sig om uppdelade summor varje månad. Och – ett lån kommer med ränta som ofta inte är så låg som du kanske hoppats på. I oroliga tider stiger räntan och priserna stiger på allt det andra.

Med andra ord, ta dig en tankeställare innan du skickar iväg en ansökan och var på det säkra med att det är en långivare utan UC som du ansöker hos. Du kan givetvis också ansöka via en låneförmedlare som endast tar en UC på dig.