Så sover du kungligt om natten

Det kan vara knepigt att välja rätt säng. Men förutom att utgå ifrån fasthet är även din kroppstyp något du ska ta i beaktande i valet av säng. Ett av det bästa sättet att hitta rätt säng är att provligga olika sängar.

När det är dags att köpa en ny säng är det mycket att ha i åtanke. För många är det svårt nog att kunna sova bra och att hitta en ny säng som bidrar till en god natts sömn är inte helt enkelt. Men genom att tänka på vissa saker kan du hitta rätt. Ett tips är att titta på olika sängar från Jensen som har tre olika serier med sängar. Alla sängarna kommer i olika utföranden och de är speciellt anpassade för att ge stöd åt din kropp, allt för att du ska sova skönt utan att få ont.

Kroppsformen är avgörande för valet av säng

Du spenderar ungefär en tredjedel av ditt liv i sängen och därför är det avgörande att den är skön och bidrar till att din kropp slappnar av. När du testar sängen kan du med fördel lägga dig i olika sovställningar för att känna hur sängen känns. För att kunna sova bra om natten är det avgörande att hitta en säng som är bekväm och passar dig.

Prova sängen du ska köpa

Det viktigaste av allt när du ska välja ut en säng är att provligga den. Då kommer du snabbt att få en uppfattning om sängen är något för dig eller inte. Det är inte bara kroppstyngden som har betydelse för vilken säng du ska välja utan även kroppsformen. Två personer som har samma vikt kan ha helt olika behov när det kommer till säng. Sängen ska kunna avlasta kroppen när du ligger ner.

Tänk på inredningen i sovrummet

När du har hittat en bra säng bör du även lägga fokus på inredningen. Atmosfären i sovrummet påverkar till stor grad din nattsömn. Därför ska du tänka på inredning och styling. Försök att ha ordning och reda i sovrummet, satsa på bra belysning samt välj ut sköna sängkläder till sängen för att optimera din sömn. Ett tips är att ha en sänggavel till sängen för satt göra den inbjudande och mysig.