Spara pengar med rätt bil som husägare

Det finns många fördelar med att bo i hus på landet eller i ett bostadsområde. Du får ett mer avskilt hem, lugnare miljö och möjlighet att utforska hobbys som snickeri och trädgårdsskötsel. Oftast betyder det dock att du är beroende av en pålitlig bil för att vardagen ska fungera.

Glad familj som står vid sin bil påväg att köra till fotbollslägerUtforska dina alternativ ordentligt när du ska köpa bil för att få bästa möjliga förutsättningar att kunna njuta av huslivet. Bor du nära stan eller i ett litet samhälle kanske det är värt att investera i el- eller hybridbil. Har du inte riktigt budgeten för det så är nästa steg att överväga fördelarna med diesel eller bensin. Titta på valmöjligheterna på begagnatmarknaden och hitta en stabil bil som inte kostar skjortan.

Låt barnen göra saker och utvecklas

Det som kan vara svårt för barnfamiljer i hus är att säkerställa att barnen får testa på aktiviteter och leka eller umgås med andra barn. Hur du än vrider och vänder på det så kommer det krävas skjutsande hit och dit. Med rätt bil är det dock möjligt att göra den delen av lantlivet så behaglig och prisvärd som möjligt. På så sätt kan dina barn njuta av fördelarna av ett hus med trädgård, samtidigt som de får den sociala biten täckt också

Välj rätt bil för rätt syfte

Det är inte ovanligt att en familj behöver två eller fler bilar när de bor i hus. Kanske har du och din partner inte möjligt att samåka till era respektive jobb, eller så behöver en bil vara hemma av någon anledning. I sådana fall är det viktigt att väja rätt bil.

Har ni precis köpt huset och gör omfattande renoveringar, byggprojekt eller grävningar på tomten – då kan det vara fantastiskt skönt med en pickup eller skåpbil. Att betala en markfirma för att forsla iväg jord, isolering eller vad det nu kan vara – det kan vara väldigt dyrt. Om du kan täcka den biten på egen hand kan du spara stora pengar. Tänk på att även eldrivna pickups i dag i princip är lika kraftfulla som bensin- och dieseldrivna. Fördelen att kunna köra hem större möbler och byggmaterial på egen hand ska heller inte underskattas!