Inred uteplatsen
på bästa sätt

Vad gillar du och vad vill du kunna göra på uteplatsen? Hur stor är ytan för din uteplats? Hur rör sig solen under dagen? Alla dessa frågor är bra att ställa sig. För uteplatsen kan vara allt ifrån en plats för fika med vänner och sociala grillkvällar, till en plats där du i lugn och ro får njuta av dina blommor eller solen.

Ett populärt alternativ de senaste åren är att skaffa så kallade lounge-set. Lounge-set liknar soffor och kan användas både för att jobba på solbrännan eller äta middag med familjen. Det tar dock ofta upp mycket plats så ifall du har en mindre uteplats kan de ibland vara bättre att skaffa något mindre.

Sen ska man inte glömma grillen! För många är grillen sommarens allra viktigaste accessoar. När du ska inreda din uteplats kan du även ta i beaktning vart grillen ska stå. Ska den stå där hela tiden eller ska den plockas fram när den används? Fundera vad som fungerar för dig och din uteplats.

Odlar du blommor eller grönsaker på uteplatsen? Då bör du öven fundera över hur du ska kombinera odlingen med de andra uppgifterna som uteplatsen har. Blommor kan exempelvis bli ledsna av att stå för nära grillens värme, och utgör en brandrisk. Om du har barn eller husdjur bör du också undvika att plantera sådant som är giftigt att äta eller smaka på.

Inred uteplatsen

Förläng sommaren

Genom att göra uteplatsen mysig även när mörkret faller kan du förlänga sommaren. Allt från lampor till mjuka filtar gör det möjligt att njuta av uteplatsen långt in i sensommaren eller den tidiga hösten.

Om du dessutom skaffar terassvärmare, eldkorg eller liknande kan du skapa en lite varmare zon. Om du väljer eldkorg måste du tänka över så den är placerad på ett sätt som inte skapar eldfara.

Njut av sommaren!