Så väljer du rätt bänkskiva till köket

När du renoverar ditt kök och ska välja bänkskiva handlar valet till största del om material. I andra hand kommer utseende och färg. Varje bänkskiva har fördelar och nackdelar, det gäller att hitta den rätta för dig.

I ett funktionellt kök behövs en snygg bänkskiva. När du ska renovera köket är det en bra idé att lägga lite extra tanke och energi på att hitta en riktigt fin och funktionell bänkskiva. Att välja en bänkskiva i sten kan vara ett bra alternativ. Marmor är en kalksten och ett material som är väldigt snyggt att ha en bänkskiva i. Marmor är klassiskt och väldigt vackert. Med rätt underhåll kan en bänkskiva i marmor hålla sig fin i flera år. Granit är en annan sten som är populärt att ha. Det är ett hållbart material och perfekt i ett kök.

“Men att välja skiva är ibland lättare sagt än gjort.” Läs mer här

Matcha bänkskivan med den övriga inredningen

En bänkskiva är en snygg inredningsdetalj. Med en bänkskiva i sten kan du ge ditt kök en identitet och göra det personligt. Om du väljer en bänkskiva av marmor kan du klä din köksö i samma om du har en sådan. Marmor är ett naturligt material och alla bitar har ett eget mönster med olika brytningar. Du kan enkelt matcha din bänkskiva i marmor med skåpluckorna i köket och andra inredningsdetaljer. När du väljer bänkskiva ska du välja en efter ditt behov. Varje bänkskiva har sina fördelar och nackdelar.