Så fräschar du enkelt upp sovrummet

Att förändra sovrummet är varken svårt eller dyrt. Du kan med enkla medel som textilier, en ny sänggavel och olika inredningsdetaljer få ett helt nytt sovrum. Belysning är också en viktig detalj som bidrar till helhetsupplevelsen.

Sovrummet är platsen där du ska vila och återhämta dig. Därför bör du välja inredning med omsorg. Att lägga fokus på att göra det ombonat och mysigt är en bra idé och det bästa av allt är att det inte behöver kosta mycket. Du kan ge sängen ett lyft med en ny sänggavel och få en helt annan helhetsupplevelse i sovrummet. Hitta en sänggavel som passar din stil och personlighet. Textilier är ett annat sätt att fräscha upp och ge sovrummet en helt ny look. Välj fina och sköna sängkläder av bra material. Bädda med ett överkast som matchar sänggaveln och välj ut några gardiner som passar ihop med den övriga inredningen. Du kan även dekorera sängen med snygga prydnadskuddar. Det finns oändliga möjligheter när det gäller textilier.

“Oavsett vilken stil du föredrar sätter gardinerna standarden för hur sovrummet upplevs.” Läs mer här.

Belysning och inredningsdetaljer gör skillnad

Något annat som gör stor skillnad för sovrummet är inredningsdetaljer och belysning. Det är bra att ha olika typer av belysning i sovrummet för att få rätt stämning. Sänglampor, fönsterlampor och dekorativa ljusslingor bidrar till en mysig atmosfär. När det gäller detaljerna kan du åstadkomma mycket. Det är nämligen inredningsdetaljerna som knyter ihop rummet. Inred med vackra ramar och posters, vackra askar och speglar.