Så håller du tjuven borta

För att inte drabbas av ett inbrott i ditt hus är det bra att vidta vissa åtgärder. Att installera ett villalarm är en bra idé. Men det är också värt att tänka på att låsa dörrar när du är hemma och be granne kolla till huset om du är bortrest.

Att få påhälsning av en tjuv är aldrig roligt. För att minska risken att drabbas av ett inbrott i ditt hus är ett villalarm en bra idé. Om du vill beställa ett larm är Sector Alarms villalarm något du ska kolla in. De har avancerade sensorer som snabbt upptäcker inbrottsförsök men även om det är rök eller brand i huset. Det finns många fördelar med villalarm. Det ger en trygghet och du kan hålla koll på ditt hus när du inte är hemma.

“Lås alltid dörrarna, även när du är hemma.” Läs mer här

Be grannen kolla huset om du är borta

Förutom hemlarm kan du göra ytterligare åtgärder som kan hålla tjuven på avstånd. Ta bort stegar runt huset och liknande som kan göra det enklare för tjuven att ta sig in. Lämna heller inga verktyg framme som kan underlätta tjuvens inbrottsförsök. Tänk på att alltid låsa dörrar och fönster även om du är hemma. Om du åker bort är det bra att försöka få det att se ut om du fortfarande är hemma. Att be en granne ta in post, skotta snö och flytta soptunnan för att få det att se ut som nån bor i huset. Att lämna disk framme på diskbänken och att ha timer på lampor är också något som kan skrämma bort tjuven.