Snygga upp trädgården med dekorationssten

Nu är sommaren här och många tittar med missbelåtna ögon på sina trädgårdar. Kanske känns det som att trädgården är otydlig och rörig, eller så finns inget tydligt tema. Med dekorationsstenar kan man ganska enkelt lösa det problemet.

Dekorationsstenar är alla typer av stenar som används för att försköna trädgården, till exempel grus, kullerstenar och marmorkross. Det fina med dessa stenmaterial är att samtidigt som de kan hjälpa till med att skapa en tydlig inramning så ger de ändå ett naturligt intryck. Läs vidare för att få reda på hur du ska tänka med dekorationsstenar.

Bara fantasin sätter gränser

Drömmer du om grus som knastrar under fötterna, eller skulle du vilja att dina rabatter fick en tydligare inramning? Det kan du fixa – köp dekorationsstenar hos Alltisten.se. De har ett brett sortiment av olika typer av stenar så att du kan fixa allt från en trädgård i english cottage-stil till en mer stilren variant. Egentligen är det bara din egen fantasi som sätter gränser. Kanske vill du till exempel ha en mysig kullerstensgång som leder fram till ditt växthus eller din uteplats? Då är det enkelt fixat med dekorationsstenar.

Tänk på det här när du ska lägga dekorationssten

Även om det är enkelt att lägga dekorationssten krävs förberedelser. Du bör först bereda marken där stenen ska ligga, det vill säga ta bort översta gräslagret och jämna till jordytan. Vissa typer av stenar kräver också att du lägger ett lager stenmjöl under dem. Det kan också vara bra att lägga markduk under stenarna så att inte ogräs kan tränga upp underifrån. Här kan du läsa om hur du anlägger en snygg grusgång i din trädgård. Ett tips innan du börjar lägga sten är att rita upp hur du vill att slutresultatet ska bli. Det blir då enklare att sedan lägga själva stenen på rätt plats.