Så inreder du ett trendigt barnrum

Att inreda ett barnrum är både roligt och omväxlande. Om ditt barn är tillräckligt gammalt är det också en rolig aktivitet att göra tillsammans. När det kommer till inredning av barnrummet är det smart att tänka både trendigt och praktiskt.

Ditt barn intressen kommer säkerligen ändra sig ofta. Därför är det en fördel om du snabbt och enkelt kan göra om i barnrummet utan att det kräver för mycket jobb. Ett tips är att välja neutrala möbler som säng och skrivbord och komplettera med roliga detaljer.

Roliga tyger med barnets favorittryck

Om ditt barn har ett favoritintresse som till exempel fotboll eller djur kan detta lätt avspegla sig i tygerna. Varför inte satsa på roliga sängkläder barn som dessutom enkelt kan bytas ut om ditt barn får andra intressen? Även gardiner och mattor kan gå i samma tema. Komplettera sedan med lite roliga prydnader och posters så har du en bra bas att stå på.

Gällande barnets rum bör du även tänka praktiskt. Det ska finnas rum för vila, lek och eventuellt läxor. Om ditt barn går i skolan kan du göra i ordning en liten hörna med stol och skrivbord. Även här kan du satsa på roliga detaljer i form av pennor och andra tillbehör. Ovanför skrivbordet kan det hänga någon snygg poster som visar på barnets intressen.

Gör en trygg och trendig sovplats

Det är viktigt att ditt barn kan få en god natts sömn i sitt nya rum. Därför är det viktigt att sovplatsen är trygg och inbjudande. Välj gärna en växa-säng som ditt barn kan ha under flera år. Den kan du enkelt skjuta ut i takt med att ditt barn växer. Använd kuddar och gosedjur för att göra det lite extra mysigt. Många barn vill även ha en nattlampa nära sängen om de är rädda för mörkret. Idag finns många fina exemplar i form av figurer och andra motiv. Du kan till exempel välja att ha en gullig kanin vid sängen som lyser upp i mörkret. Det passar även om ditt barn vill ligga och läsa en stund innan läggdags.