Smarta tips för en smidig flytt

När flytten stundar kan stressen plinga på dörren och det är alltid en fördel att planera alla moment i detalj. Det gäller allt från att packa ner saker i förvaringsboxar och organisera den praktiska flytten av bohaget till städning. Har du inte sålt den nuvarande bostaden gäller det även att förbereda den biten.

Ett vanligt misstag i samband med flytt är att fokusera på fel sak redan från början. Något som kan leda till en kaotisk flytt där allt kommer i fel ordning. Därför är det stående tipset att noga planera en kommande flytt – både när det gäller den ”gamla” bostaden och den ”nya”. En klassiker när det gäller tidsonödiga misstag är att du tar på dig städningen helt själv. Att städa ur ett hus eller styla inför en fotografering är inget du gör på en minut. Du tjänar både tid och pengar på att ta hjälp av professionella städare som sköter din flyttstädning och du kan istället fokusera på andra saker för att komma på plats i det nya hemmet.

Tänk även på att vissa administrativa bitar kan vara A och O för att du ens ska ha möjlighet att bo i det nya huset. El- och vatten samt hemförsäkring är exempelvis aspekter du bör se över i tidig fas för att inte riskera att stå utan avtal när flytten väl genomförts.

”Inför flytten” – lista:

  1. Anlita städfirma
  2. Bestäm avtal för el och vatten
  3. Teckna hemförsäkring

Du bör så klart även se till att folkbokföra dig på den nya adressen när flyttlasset gått.

Tips när du ska sälja bostad

Om flytten ska gå till en ny bostad är det lätt hänt att all fokus riktas mot det nya huset, men det är minst lika viktigt att den ”gamla” bostaden får ett korrekt avslut. För att boosta möjligheterna till en lyckad försäljning av bostaden är det viktigt att ta fina bilder. Idag erbjuder många mäklarfirmor en tjänst där en professionell fotograf tar bilder inför en bostadsförsäljning. Vill du inreda bostaden inför fotografering och visning skriver Sydsvenskan en hel del bra tips att ta del av. Där kan du bland annat läsa om hur du bäst inreder med färger för att skapa rätt känsla som kan passa olika typer av potentiella köpare.