Gör om ditt hyreshus till attraktiva bostadsrätter

När du ska göra om ett hyreshus till bostadsrätter så kan det vara bra att passa på och modernisera huset. Ett hus som är tryggare och bekvämare att bo i är så klart mer attraktivt för potentiella framtida boende, och det kan vara det som avgör var de väljer att bo. Några saker är särskilt bra att satsa på vid renovering av fastigheten för att du ska kunna öka värdet och göra det så attraktivt som möjligt.

Cityscape,With,Facade,Of,A,Modern,Residential,Building.,Modern,EuropeanSäkerheten är en av de allra viktigaste sakerna att tänka på – och inte är det särskilt konstigt, för vem vill väl inte kunna känna sig trygg i sitt hem? Det rekommenderas därför att du byter ut den vanliga ytterdörren mot en prisvärd säkerhetsdörr, som skyddar mot såväl inbrott som brand och ljud. Dessa finns i olika klasser som ska lyckas förhindra inbrottsförsök under olika lång tid, där RC 1 är den med minst skydd, och RC 6 den med mest; det är vanligt att RC 3 används för vanliga boenden. Fundera även på annan säkerhetsutrustning såsom branddörrar, eller kameraövervakning för att upptäcka när obehöriga försöker tar sig in.

Andra viktiga saker att ta hand om vid renoveringen

  • Kök och badrum tillhör de rum som är viktigast att fräscha upp – ett kök eller badrum som känns omodernt eller ohygieniskt sänker värdet avsevärt, och är en helt avgörande faktor för många. Se därför till att lägga fokus på dem vid renoveringen, och att gärna välja neutrala, ljusa färger till båda rummen, såsom ljusgrått eller vitt – dessa är klassiker av en anledning, som de allra flesta tycker ser fina och fräscha ut.
  • Ta dig en titt på golven – ett fint golv i bra skick är nämligen något som alltid höjer rummet. Se därför gärna till så att trägolv slipas och oljas så att de ser så fräscha ut som möjligt, och byt gärna ut lågkvalitativa laminatgolv – det är en investering värd att göra.
  • Se till att fasaden är fin. Det är visserligen insidan av huset som det spenderas mest tid i, men det första intrycket är väldigt viktigt – och därmed kan inte husets utsida få se förfallen ut.