Skaffa luftvärmepump vid renovering

Om du håller på att renovera huset finns det en rad olika fördelar med att installera en luftvärmepump samtidigt. Med en luftvärmepump får du ett behagligt inomhusklimat och ett bra komplement till den direktverkande elen, samtidigt som du kan hålla nere energiförbrukningen. Den är också enkel att installera och kan användas för att kyla huset när det blir varmt ute.

Med en Samsung luftvärmepump kan du enkelt styra inomhusklimatet. 20grader har ett stort utbud av högt energiklassade pumpar från Samsung, där du kan få värme i bostaden ner till 25 minusgrader och värma upp till 180 kvadratmeter bostadsyta. Här kan du se bilder på luftvärmepumparna och läsa utförliga produktblad så att du kan fatta rätt beslut innan du köper.

Fördelar med luftvärmepump

En luftvärmepump har samma funktion som ett kylskåp men fungerar tvärtom. I ett kylskåp pumpas värme från insidan av skåpet och avges sedan på baksidan. En luftvärmepump pumpar värmen från utomhusluften och frigör den inomhus.

Luftvärmepumpen kompletterar direktverkande el väl och är särskilt bra för hushåll med låg energiförbrukning. Om ditt hus har en öppen planlösning är luftvärmepump en bra lösning då rumsluften kan transportera värme till olika delar i huset. Pumpen installeras enkelt men du behöver rengöra filtret regelbundet, då en luftvärmepump fungerar som en dammsugare av din inomhusluft.

När du har installerat en luftvärmepump behöver du inte använda mycket högkvalitativ energi för att få det varmt i huset. Men pumpen behöver vara väl anpassad till vårt kalla klimat, särskilt under vintertid. Annars kan du gå miste om all energibesparing.

Välj rätt luftvärmepump

När du ska välja värmepump bör du först fundera över bostadens behov vad gäller uppvärmning och varmvatten samt dess förutsättningar. Undersök om du har möjlighet att minska ditt behov av uppvärmning även på andra sätt, till exempel genom att byta till mer energismarta kranar i dusch och kök. När du ska installera luftvärmepumpen är det viktigt att ta hjälp av en installatör som kan undersöka hur stor pump du behöver baserat på mängden varmvatten och värme som hushållet använder. Med en effektiv värmepump undviker du extra kostnader. Var noggrann när du väljer installatör och anlita en som är certifierad samt har flera års erfarenhet.