Så ökar du värdet på bostaden inför försäljning

Att renovera din bostad innan försäljning kan absolut vara lönsamt. Om du är relativt säker på att renoveringen kommer öka värdet kan det helt klart vara värt att låna pengar till renoveringen. Bostadens skick, läge och storlek är avgörande vilka renoveringar som är förmånliga.

Att renovera din bostad kan många gånger vara en väldigt bra idé, speciellt om du tänker sälja den. En renovering kan vara kostsam men du kan alltid låna pengar för att finansiera renoveringen. Om du vet att renoveringen med största sannolikhet kommer att bära frukt kan det helt klart vara en fördel att låna pengar till renoveringen. Du kanske vet att du kommer få tillbaka beloppet och kanske mer därtill. Men även om du tänker sälja bostaden behöver du bestämma hur du ska göra för att låna. Det kostar att låna pengar och därför är det viktigt att du ser över villkoren och räntan på lånet du tänker ta. Det allra bästa är att ha en låg ränta under en kort tid med låga avgifter. Det kan vara en bra idé att räkna ut de totala kreditkostnaderna. Om du ska ge din bostad ett ansiktslyft kan ett privatlån vara ett bra alternativ.

Bra att tänka på när du lånar pengar:

  • Gör en ekonomisk kalkyl
  • Välj rätt sorts lån
  • Kolla ränta och effektiv ränta

Många renoveringar är lönsamma

När du ska renovera inför en försäljning finns det vissa renoveringar som är lönsamma och andra inte alls. Att göra en totalrenovering brukar sällan vara lönsamt. Överlag är ytskikten viktiga. Att måla om skåpluckor och att ha fräscha fogar i badrummet kan verkligen göra skillnad vid en försäljning. Om du har ett renoveringsobjekt kan det i säg vara attraktivt för en köpare. Många köpare vill renovera själva. Renoveringar kring 20 000 kronor brukar för det mesta vara lönsamma. Om bostaden ligger i ett populärt område kan det definitivt vara värt att investera i en renovering. Tänk på att få till ett bra helhetsintryck av bostaden, att alla rum harmonierar med varandra. När det kommer till vad som lönar sig och inte spelar bostadens skick, läge och storlek stor roll. Du måste alltid göra en avvägning hur mycket tid och energi det är värt att lägga på en renovering innan en försäljning. Om du känner dig osäker kan du alltid rådfråga en mäklare om vilka renoveringar du kan göra.

Tips på saker som är bra att fixa

Att köket är fräscht är ofta viktigt för helhetsintrycket av bostaden och där kan du absolut lägga lite extra krut på att fixa till. Det kan vara en fördel att välja en neutral bas i köket, vitt eller grått är populärt. Då är det också lättare att arbeta med färggranna växter och andra saker när bostaden ska stylas. Att byta beslag på skåp och lådor är ett annat knep att få köket finare. Om bänkskivan är skruttig kan en massiv bänkskiva i ek vara ett bra alternativ eller förnya och förfina den befintliga. Förvaringslösningar som är praktiska är också attraktiva. Att laga revor i tapeter eller måla om är också en bra idé, speciellt om du har barn som ritat på tapeten. Fettfläckar på väggar i sovrum är också bra att fixa.