Så får du ett perfekt parkettgolv

Att lägga parkettgolv är en investering som lönar sig i längden. När du väl har bestämt dig för att lägga parkettgolv är det viktigt att golvläggningen utförs på ett korrekt sätt. För att säkerställa att resultatet blir tillfredställande kan du alltid anlita en golvspecialist.

Parkettgolv är något som är tidlöst, stiligt och eftertraktat. För att få till ett riktigt snyggt resultat är det bästa att anlita specialister på att lägga parkettgolv som vet vad som krävs. Det är extra viktigt att anlita experter om du ska slipa om ditt golv. Det är en konst att få slipningen jämn och fin.

Välj rätt parkettgolv

Om du har bestämt dig för att lägga in ett parkettgolv i hemmet är det några saker som du bör tänka på innan köpet. Det är möjligt att få parkett i olika träslag som ek, lönn, furu och ask. Alla träslag har olika egenskaper. Ta därför hänsyn till inredningen i övrigt när du väljer träslag. Tänk på att max para ihop två träslag för att få en bra inredning. Träslag som fungerar bra ihop är exempelvis ek och ask eller ek och björk. Ett mörkt träslag får rummet att upplevas som mindre medan ljusa trägolv gör att ett rum känns luftigt och stort. Tänk på att golvet du väljer spelar roll för hur lättstädat hemmet blir. På vissa golv syns smuts och damm nämligen mer.

Golvläggning av parkett

Parkett är ett golv som verkligen gör sig bra i alla hemmets rum exklusive badrummet. I badrummet ska helst ett annat golv väljas på grund av att parkett inte tål alltför mycket väta. En stor fördel med parkettgolv är att livslängden är lång om du tar hand om det på rätt sätt. Du kan lägga ett parkettgolv själv om du har tid. Det finns parkettgolv som du kan klicka ihop på ett smidigt sätt. Fördelen med att göra det själv är att prislappen blir lägre. Om du hellre vill lägga tiden på annat är det perfekt att anlita en golvläggare. Det är dock alltid viktigt att golvläggningen blir korrekt utförd för att resultatet ska bli snyggt, men även för golvets hållbarhet. När du väljer att golvet ska läggas av proffs är det möjligt att skräddarsy servicen helt efter dina behov. Vid golvslipning ingår även ytbehandling.